harmonogram festynu

Rodzinalia_logo_2013

16 czerwca 2013

(program może ulec zmianie)

13.30 – 13.32 – Rozpoczęcie festynu przez ks. proboszcza (boisko – Magnoliowa 8 ) – 2 min.
13.32 – 13.40 – Prezentacja stoisk i sponsorów, informacja o konkursach – animacja i konkursy – 8 min.
13.40 – 14.00 – Pokaz taneczny – Szkoła tańca DANCE MANIA – 20 min.
14.00 – 14.20 – Hiszpańska fiesta – pokaz tańca flamenco – 20 min.
14.20 – 14.35 – Prezentacja stoisk i sponsorów, c.d. informacji o konkursach – animacja i konkursy.
14.35 – 14.50 – Pokaz ratownictwa medycznego – Medyczne Studium Zawodowe im. prof. Stanisława Liebharta – 15 min.
14.50 – 15.00 – Pokaz taneczny – Szkoła Tańca LIDER
15.00 – 15.20 – Przedszkolaki z parafialnej paki – 20 min.
15.20 – 15.40 – Występ muzyczny – Łukasz Jemioła (znany z programu X-Factor) – 20 min.
15.40 – 15.55 – Prowadzący – animacja – 15 min.
15.55 – 16.00 – Bitwa wodno-balonowa – 5 min.
16.00 – 16.10 – Pokaz taneczny – Szkoła Podstawowa nr 4 im. Adama Mickiewicza – 10 min.
16.10 – 17.00 – Występ muzyczny – Dariusz Tokarzewski (Grupa Vox) – 50 min.
17.00 – 17.10 – Prezentacja stoisk i sponsorów, informacje o konkursach – animacja i konkursy – 10 min.
17.10 – 18.10 – Pokaz grupy rekonstrukcyjnej – 60 min.
18.10 – 18.30 – Roztrzygnięcie konkursów – wręczenie nagród – cz.1 – 20 min.
18.30 – 19.00 – Wielka sztafeta rodzinna – 30 min.
19.00 – 19.55 – Koncert Scholki „Promyczki”. W przerwie podziękowania, rozdanie nagród – cz. 2 i losowanie nagrody głównej oraz niespodzianka urodzinowa – MEGA TORT URODZINOWY – 55 min.
19.55 – 20.00 – Zakończenie Festynu – 5 min.

 PODCZAS FESTYNU RÓWNOLEGLE BĘDĄ SIĘ ODBYWAŁY:

v  pomiary cukru we krwi,
v  pomiary ciśnienia krwi,
v  gry i zabawy prowadzone przez PSPiA KLANZA,
v  gry i zabawy prowadzone przez Fundację Działań Edukacyjnych KREADUKACJA,
v  malowanie twarzy,
v  zwiedzanie pojazdów:
Ø  Policji,
Ø  Straży Miejskiej,
Ø  Straży Pożarnej,
Ø  Inspekcji Transportu Drogowego,
Ø  Żandarmerii Wojskowej,
v  loteria fantowa,
v  jazda konna,
v  znakowanie rowerów (paragon, gwarancja, dowód osobisty),
v  sprzedaż płaskorzeźb,
v  pokazy ratownictwa medycznego
v  gry i zabawy prowadzone przez Parafialny Klub Sportowy:
Ø  wielka sztafeta rodzinna,
Ø  zawody w unihokeja,
Ø  piłka nożna,
Ø  piłka siatkowa,
Ø  zawody strzeleckie,
Ø  biegi z przeszkodami,
Ø  trampolina,
Ø  szczudła,
Ø  gąsienica,
Ø  badminton,
Ø  bitwa wodno-balonowa.

PODCZAS FESTYNU ZAPRASZAMY NA:

v  stoisko konkursu plastycznego  – „Lublin, dawniej i dziś”,
v  stoisko plastyczne – wyroby z gliny i garncarstwo, rękodzielnictwo, origami, filcowanie, decoupage, produkcja biżuterii – (namiot artystyczny),
v  stoisko Banku Spółdzielczego w Parczewie,
v  stoisko Ambulansu „Same Dobre Apteki”,
v  stoisko dmuchanej zjeżdżalnii,
v  stoisko trampoliny,
v  stoisko eurobungee,
v  stoisko karuzeli
v  stoisko atrakcji piłkarskich,
v  stoisko specjalistów z Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej,
v  stoisko Klubu WELNESS (pomiar wskaźnika masy ciała BMI, tkanki tłuszczowej, wody i mięśni w organizmie),
v  stoisko BALON-MIX,
v  stoisko Anonimowych Alkoholików,
v  stoisko Fundacji Działań Edukacyjnych KREADUKACJA,
v  stoisko Warsztatów Terapii Zajęciowej

PODCZAS FESTYNU DLA KAŻDEGO COŚ DOBREGO:

v  grochówka,
v  bigos,
v  grill ks. proboszcza,
v  pieczone indyki
v  kiermasz ciast,
v  lody
v  wata cukrowa,
v  kawa
v  herbata,
v  napoje.

PLAKAT RODZINALIA 2013

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *