harmonogram festynu

17 czerwca 2012

(program może ulec zmianie)

13.30 – 13.32 Rozpoczęcie festynu przez ks. proboszcza (boisko – Magnoliowa 8 ) – 2 min.

13.32 – 13.40 Prezentacja stoisk i sponsorów, informacja o konkursach – cz. 1 – 8 min.

13.40 – 13.50 Przerywnik muzyczny – 10 min.

13.50 – 14.00 Parafialny Kabaret „Riviera” – 10 min.

14.00 – 14.10 Zespół muzyczny „Drops Mleczny” Lubelskie Centrum Edukacji Zawodowej – 10 min.

14.10 – 14.20 Konkurs na scenie prowadzony przez Centrum Nauki Języka Angielskiego metodą Helen Doron – 10 min.

14.20 – 14.40 Prezentacja stoisk i sponsorów, informacja o konkursach – cz. 2 – 10 min.

14.40 – 14.50 Występ muzyczny – Kaja Antoniak – 10 min.

14.50 – 15.10 Pokaz ratownictwa medycznego – Medyczne Studium Zawodowe im. prof. Stanisława Liebharta – 20 min.

15.10 – 15.30 Prezentacja stoisk i sponsorów, informacja o konkursach – cz. 3 – 20 min.

15.30 – 15.50 Pokaz Straży Pożarnej – 20 min.

15.50 – 16.10 Występ muzyczny – Łukasz Jemioła (znany z ostatniej edycji X Factor) – 20 min.

16.10 – 16.20 Prezentacja stoisk i sponsorów, informacja o konkursach – cz. 4 – 10 min.

16.20 – 16.35 Konkurs wiedzy o Euro – 15 min.

16.35 – 17.35 Pokaz średniowiecznej sztuki rycerskiej (pokaz w konwencji XVII w., animacje taneczne oraz tory przeszkód) – 60 min.

17.35 – 18.05 Występ muzyczny – Dariusz Tokarzewski (Grupa Vox) – 30 min.

18.05 – 18.45 Mecz piłkarski: ‘synowie – ojcowie’ – 40 min.

18.45 – 19.00 Rozstrzygnięcie konkursów – cz. 2. – wręczenie nagród – 15 min.

19.00 – 19.30 Występ Scholki Dziecięcej „Promyczki” – 30 min.

19.30 – 20.00 Podziękowania – zakończenie Festynu – 30 min.

 

 PODCZAS FESTYNU RÓWNOLEGLE BĘDĄ SIĘ ODBYWAŁY:

• pomiary ciśnienia;
• gry i zabawy prowadzone przez PSPiA KLANZA,
• zwiedzanie pojazdów policji i straży pożarnej oraz wojska,
• loteria fantowa,
• przejazd kucykami,
• znakowanie rowerów (paragon, gwarancja, dowód osobisty)
• przejazd motocyklistów (Klub Motocyklowy „Cross”)
• siłowanie na rękę (arm-wrestling) – Gimnazjum nr 2;
• gry i zabawy prowadzone przez Parafialny Klub Sportowy:

zawody w unihokeja,
piłka nożna,
piłka siatkowa,
zawody strzeleckie,
biegi z przeszkodami,
trampolina,
szczudła,
gąsienica,
badminton

PODCZAS FESTYNU ZAPRASZAMY NA STOISKA:

• Warsztaty Terapii Zajęciowej,
• rękodzieło – Środowiskowy Dom Samopomocy „Absolwent”,
• origami, filcowanie, decoupage, produkcja biżuterii, garncarstwo (namiot artystyczny),
• zjeżdżalnia,
• trampoliny,
• eurobungee,
• karuzela,
• porady specjalistów z Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej,
• porady specjalisty ds. żywienia (pomiar wskaźnika masy ciała BMI,  tkanki tłuszczowej, wody i mięśni w organizmie oraz pomiar ciśnienia we krwi),
• porady dermokonsultantki (badanie skóry twarzy i włosów),
• badania densytometryczne w kierunku wykrycia osteoporozy wykonywane w ambulansie

 PODCZAS FESTYNU DLA KAŻDEGO COŚ DOBREGO:

• grochówka
• bigos
• grill ks. proboszcza
• dzik pieczony
• kiermasz ciast
• lody
• kawa i herbata
• napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *