harmonogram festynu

12 czerwca 2011

(program może ulec zmianie)
  • 13.00 – 13.02  Rozpoczęcie festynu przez ks. proboszcza (boisko – Magnoliowa 8 ) – 2 min.
  • 13.02 – 13.10 Prezentacja stoisk i sponsorów, informacja o konkursach – cz. 1 – 8 min.
  • 13.10 – 13.35  Występ zespołu muzycznego z LCEZ -„Blokada Koła” – 25 min;
  • 13.35 – 13.45  Występ zespołu „Iskierki” – Szkoła Podstawowa nr 4 – 10 min.;
  • 13.45 – 14.00  Pokaz „Sekcji Samoobrony” – 15 min.
  • 14.00 – 14.10  II występ zespołu „Iskierki” – Szkoła Podstawowa nr 4 – 10 min.
  • 14.10 – 14.20  Policja – pokaz tresury psów – 10 min.
  • 14.20 – 14.35  Prezentacja stoisk i sponsorów, informacja o konkursach – cz. 2 – 15 min.
  • 14.35 – 15.00  Pokaz średniowiecznej sztuki rycerskiej – 25 min.
  • 15.00 – 15.15 Zespół muzyczny „Gospel” – cz. 1 – 15 min.
  • 15.15 – 15.35  Mecz piłkarski: ‘przedszkolaki’ – 20 min.
  • 15.35 – 15.50 Pokaz Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznej „Wrzesień 39” – 15 min.
  • 15.50 – 16.10  Roztrzygnięcie konkursów i przejście po stoiskach – cz. 2 – 20 min.
  • 16.10 – 16.30  Konkurs muzyczny „Jaka to melodia?” – 20 min.
  • 16.30 – 16.50  Pokazy strażackie – 20 min.
  • 16.50 – 16.55  Występ muzyczny „Kaja Antoniak”.
  • 16.55 – 17.05 Prezentacja stoisk i sponsorów – 10 min.
  • 17.05 – 17.20  Występ muzyczny „Gospel” – 15 min.
  • 17.20 – 17.50  Mecz piłkarski: ‘synowie – ojcowie’ – 30 min.
  • 17.50 – 18.00  Roztrzygnięcie konkursów – cz. 2. – wręczenie nagród – 10 min.
  • 18.00 – 18.55  Koncert zespołu „Promyczki” – 55 min.
  • 18.55 – 19.00  Podziękowania – zakończenie Festynu – 5 min.

PODCZAS FESTYNU RÓWNOLEGLE BĘDĄ SIĘ ODBYWAŁY:

  • porady – prawne (CIO), specjalistów z Poradni
    Psychologiczno-Pedagogicznej, psychologa
  • pomiary ciśnienia – Farmed;
  • gry i zabawy prowadzone przez PSPiA KLANZA,
  • zwiedzanie pojazdów policji i straży pożarnej oraz wojska,
  • pokazy żandarmerii wojskowej,
  • loteria fantowa,
  • przejazd kucykami,
  • znakowanie rowerów (paragon, gwarancja, dowód osobisty; godz. 14-16),
  • jazdy sprawnościowe w alko goglach samochodem,
  • przejazd motocyklistów.
  • gry i zabawy prowadzone przez Parafialny Klub Sportowy:
    • zawody w unihokeja,
    • piłka nożna,
    • piłka siatkowa,
    • zawody strzeleckie,
    • biegi z przeszkodami,
    • trampolina,
    • szczudła,
    • gąsięnnica,
    • badminton
    • siłowanie na rękę (arm-wrestling)
PODCZAS FESTYNU ZAPRASZAMY NA STOISKA:
  • Wyższa Szkoła Przedsiebiorczości i Administracji,
  • Lubelskie Centrum Edukacji Zawodowej,
  • Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej ‚Wrzesień 39’
  • Warsztaty Terapii Zajęciowej,
  • rękodzieło – Środowiskowy Dom Samopomocy „Absolwent”,
  • gier planszowych – Akademia Twórczości Dziecięcej,
  • porady kosmetyczki,
  • origami, filcowanie, decoupage, produkcja biżuterii,
  • garncarskie,
  • wydawnictwo PROMIC,
  • symulator jazdy samochodem,
  • salon FIAT Autobial,
  • zjeżdżalnia, trampolina, eurobungee,
  • harcerze,
  • fotogadżety oraz inne gadżety związane z festynem.
PODCZAS FESTYNU DLA KAŻDEGO COŚ DOBREGO:
  • grochówka
  • bigos
  • grill ks. proboszcza
  • kiermasz ciast
  • lody
  • kawa i herbata
  • napoje